Home / Alles / Veilig bestanden delen met Dropbox

Veilig bestanden delen met Dropbox

Dropbox

Dropbox heeft mijn manier van werken veranderd. Waar ik eerst via e-mail (regelmatig met problemen) bestanden heen en weer stuurde, plaats ik ze nu in mijn dropbox. Daar zijn ze voor mensen met toegang en het recht daartoe bereikbaar en zelfs aan te passen. Klanten plaatsen hun teksten en foto’s waarmee ik moet gaan werken in een gedeelde map op mijn dropbox of geven mij toegang tot hun eigen dropbox. En dat allemaal platform onafhankelijk. PC, iPhone, iPad, Mac: alle gebruikers kunnen ermee aan de slag. Ook als het gaat om zwaardere bestanden. Er zijn geen usb-sticks of ingebrande schijfjes meer nodig.

Hoe het werkt? Bekijk dit filmpje maar eens:

Wat kost het?

Wie zich aanmeldt en genoegen neemt met een dropbox van 2 GB betaalt niets. Wil je meer (tot wel 8 GB ruimte) voor niets? Verleid dan al je vrienden en bekenden tot het delen van een van je mappen. Als ze zich aanmelden krijg jij er tot die 8 GB voor elke nieuwe aanmelding 250Mb bij.

Meer dan bestanden delen

Het beste aan dropbox is voor mij niet alleen de synchronisatie tussen mijn eigen computers en apparaten en die van klanten, maar vooral ook dat al die bestanden ook op internet staan en overal bereikbaar zijn. Zo kan ik er vanaf elke plek en elke computer gemakkelijk bij. Ik bewaar er kopieën in van bijvoorbeeld mijn paspoort en rijbewijs, voor als ik ze neosurf casinos in australia op reis verlies.

Is het veilig?

Dropbox is veilig. Je kunt je bestanden alleen bereiken met een gebruikersnaam en wachtwoord. Iemand die niet tot jouw dropbox netwerk behoort kan niet in je privéfolders komen. Toch bestaat ook de mogelijkheid bestanden voor iedereen beschikbaar te maken in een publieke folder. Dropbox maakt voor het verkeer tussen alle apparaten gebruik van versleutelde kanalen zoals banken dat ook doen. Zelfs de opslag van bestanden is versleuteld.

Meer weten?

Bezoek www.dropbox.com of stel je vragen aan mij via het vragenformulier.

Wie nog geen bestanden met mij deelt via een dropbox moet het maar even laten weten, dan stuur ik een uitnodiging.

Top