Home / Alles / Je WordPress site updaten

Je WordPress site updaten

Als je een WordPress-site hebt krijg je regelmatig de uitnodiging om die te updaten.
Om je WordPress-site te updaten naar de laatste versie volg je deze stappen:

1. Controleer eerst bij je hostingprovider of je hosting voldoet aan de minimumeisen die WordPress stelt voor de nieuwe versie.

2. Maak een backup van je database en bestanden (samen vormen die je WordPress-site). Je database bevat de inhoud van al je pagina’s en posts, en de data voor je plugins. Weet je niet zeker hoe het moet vraag dan een expert of kijk hier.

3. Schakel al je plugins uit voor je gaat updaten. – Sommige plugins zijn namelijk mogelijk nog niet aangepast voor de nieuwste versie van WordPress die jij wilt installeren. WordPress kan er op vastlopen als een ‘foute’ ‘plugin dwarszit. – Om dit snel te doen volg je de volgende stappen:

  • Ga naar de pluginspagina op je dashboard
  • Noteer welke plugins geactiveerd staan.
  • Zet een vinkje in het bovenste hokje om alle plugins te selecteren.
  • Kies uit het daar bovenstaande dropdownmenu de optie ‘Deactiveren’
  • Klik op de knop uitvoeren.

4. Je bent nu klaar om te updaten. Dat kan op twee manieren:

  • Automatisch update – de makkelijke weg
  • Handmatige updates – de moeilijke weg

5. Voor een automatische update klik je op de update-knop in het updatescherm (meestal donkerblauw gekleurd waardoor die opvalt). Als alles in orde is krijg je dan een scherm waar je het adres van de server, je naam en je wachtwoord moet invullen. Deze gegevens zijn gelijk aan je de ftp-gegevens die je van je hoster hebt ontvangen. De update kan daarna uitgevoerd worden.

6. Handmatig updaten is een veel uitgebreider proces. Ik raad het daarom in de meeste gevallen af; er ontstaan vaak problemen bij.

Voor het updaten van je plugins gelden ruwweg de zelfde stappen. Let er goed op dat de update van je plugin aansluit bij de versie van WordPress.

Wie problemen heeft met updaten of daarbij graag ondersteuning wil kan contact met me opnemen via¬† ‘Vraag aan Jan

Top