Home / Alles / Oeps! Website weg…

Oeps! Website weg…

Nee, ik wil je niet bang maken. Maar in de afgelopen jaren werd ik regelmatig ingeschakeld door wanhopige klanten omdat hun website naar de haaien was.

De top-vier van oorzaken:

1-     Een update van het programma waarmee je site gemaakt is (wordpress of weebly bijvoorbeeld) waarna opeens allerlei functies uitvallen.

2-     Zelf zitten sleutelen aan de site en er dan achter komen dat daarmee allerlei fouten in de pagina’s zijn geslopen.

3-     Zo’n virus waarvan je dacht dat je er tegen beschermd was, maar dat wel al je bestanden verandert in chinese blokjespiramides.

4-     Hackers die moedwillig je site om zeep hebben geholpen.

Omdat ik ook websites host*) heb ik besloten om een extra service te geven aan al mijn hostingklanten: ik maak op verzoek maandelijks, wekelijks of zelfs dagelijks een back-up. Als er dan eens iets fout gaat zet ik gewoon de vorige versie van je site weer terug. Het blijft vervelend als je werk aan je site gedaan hebt en het is weg, maar in elk geval blijft je site zelf veilig.

*)Hosting kun je zien als het huis waar je website in kan wonen. Je huurt die ruimte bij mij. Je URL (www.bijvoorbeeld.nl) is je naambordje dat je er op hangt. Dat bordje blijft van jou: als je liever ergens anders gaat hosten neem je de naam van je site gewoon weer mee.

Top